Andor de Rooy 2018-10-11T10:34:14+00:00

Ik ben een pragmatisch organisatiepsycholoog die beseft dat leidinggeven misschien wel het lastigste vak ter wereld is. Als vakman leg ik doortastend de vinger op de juiste plek en werk ietwat onorthodox. Mijn fascinatie: dat slimme, gemotiveerde en qua leeftijd volwassen leiders nog te vaak niet doen wat ze willen (of moeten).Geregeld schrijf ik boeken. Om nieuwe ideeën te toetsen en iets achter te laten. Inspiratie haal ik uit de realiteit van leiders die ik coach en goede boeken.

Thuis voed ik samen met mijn vrouw een koningskoppel op. In de weekenden graag op het hockeyveld (team met wat oudere mannen) en geregeld ren of wandel ik door het Amerongse bos. Zodra het kan rijden wij naar de kust om te (SUP)surfen en te genieten in het koude zeewater. Een louterende ervaring: veel vallen en opstaan en soms een succesje.

Andor de Rooy
Andor de Rooy
Factsheet Andor de Rooy Management Ontwikkeling

Loopbaan

Sinds 1995 na een studie psychologie gespecialiseerd in leiderschap. Eerst bij een klassieke headhunter leiders geselecteerd. Daar gemerkt dat ik meer diepgang wilde. Toen bij Goossens als senior adviseur management development programma’s begeleidt en ontwikkeld. Een goede leerschool en eigen stijl ontwikkeld. En in 2003 De Rooy Management Ontwikkeling opgericht.

Verder

Een van de mooiste complimenten die ik ooit kreeg: je lijkt qua stijl op de detective Columbo. Veel vragen, het plaatje completeren en dan glasheldere en harde conclusies delen. En weinig opsmuk.

De afgelopen twee decennia zat ik aan tafel op alle niveaus. En nu er grijze haren zijn – ligt het voor de hand om als executive coach door het leven te gaan. Maar ik wil werken met leiders op alle niveaus. Van teamleider tot CEO. Het merendeel van mijn relaties is B-level : BU-manager, afdelingshoofd, sectorhoofd of directeur.

Sinds 2002 ben ik ambassadeur voor het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam. Daarnaast ondersteun ik dit onmisbare instituut met de opbrengst van mijn boeken met een jaarlijkse donatie. Het Familiehuis Daniël den Hoed biedt logeergelegenheid aan familieleden van patiënten die worden behandeld in het Erasmus MC Kanker Instituut.